Opvallende voorstellen: "Laat werklozen fietspaden en kerkhoven schoonmaken"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Als het van Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert afhangt, worden werkloosheidsuitkeringen beperkt in de tijd. Wij stelden op onze Facebook-pagina aan de lezers de vraag wat zij daarvan vinden.

"Echte werkloosheid, als in 'te tam om te werken' en profiteren moet absoluut beperkt worden in tijd en vergoeding", vindt Didier.

"Absoluut, er wordt teveel geprofiteerd. Eenmaal men het stempelen gewend is, wordt niet veel meer naar werk gezocht. Het geld komt te gemakkelijk binnen", vindt Annie.

"Dat ze die beroepsdoppers onmiddellijk eraf gooien, dat scheelt al een pak onkosten aan de staat", stelt Julien.

"Neen, alles moet blijven zoals het is. Er is geld nodig, wel verminder dan de uitkeringen aan politici", schrijft Denise.

"Niet alleen beperken in de tijd, ook de werkende mensen beter belonen (lees: minder belasten), zodat de kloof met werklozen qua koopkracht voldoende stimuleert om uit die luie zetel te komen", stelt Wim.

"Willen we mensen zonder uitkering zetten? Ik denk het niet, dat zou een brug te ver zijn. Omdat je daarmee ook mensen treft die dit niet verdienen. En ook uit menselijk oogpunt niet", vindt Carlos.

"Misschien moeten ze eens naar het gezinsinkomen kijken en aan de hand daarvan de uitkering bepalen", stelt Gill.

"Zet de werklozen aan het werk. Laat hen fietspaden of kerkhoven schoonmaken, of grachten openmaken. Er is werk genoeg", vindt Jean-Pierre.

"Voor sommige mensen is het door hun diploma of hun leeftijd niet altijd makkelijk om werk te vinden, hoe je ook je best doet. Kom niet af met het cliché dat er werk genoeg is, want dat is niet altijd zo", schrijft Els.

"Op latere leeftijd werk vinden is niet altijd evident", stelt Eric.

"Er zijn profiteurs, maar het grootste deel van de werklozen vraagt niet om werkloos te zijn", zegt Freddy.