Ouders moeten nu diep in de portemonnee tasten: "Meer dan 1.000 euro moeten betalen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Dat brengt helaas ook weer veel kosten met zich mee voor de ouders.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Vind jij dat school gaan te duur is? Waarom wel of niet?"

"Stoppen met die schooluitstappen die niet voor iedereen betaalbaar zijn", vindt Marleen.

"Ik heb voor mijn dochter verplicht een laptop op school moeten kopen: 757 euro. Boeken: 360 euro. Volgend jaar gaat mijn zoon naar het eerste middelbaar; opnieuw verplicht een laptop kopen. En ik krijg geen studietoelagen", schrijft Sara.

"Het zijn de koepels die het duur gemaakt hebben met de invulboeken voor eenmalig gebruik, om de plezierreisjes onder het mom van cultuuronderricht niet te vergeten", schrijft Raymond.

"Natuurlijk is dat te duur. Vooral die uitstappen vind ik niet nodig", zegt Gaby.

"Nooit te duur gevonden, zelfs de universiteit niet. Woon maar eens in de Verenigde Staten", merkt Marc op.

"Alles is duur, zeker schoolgaande kinderen. Maar daarom hoeft de maatschappij toch niet voor alles op te draaien. Wie kinderen wil, moet dat er maar bijnemen. Een hobby minder, een minder luxueus kot, een afhaaltijd minder...", schrijft Christine.

"De boeken voor het secundair onderwijs zijn zeker duur, en zeker omdat ze niet alles gebruiken. Ook het abonnement van De Lijn vind ik duur: 387 euro betaald voor twee tieners", schrijft Wendy.

"Als de kinderen een studiebeurs krijgen valt het nog mee. Met het openbaar vervoer komt er een pak bij", zegt Marcella.

"Het is duur, maar vroeger kregen wij een boekentas. Nu mogen ze kiezen en alles moet van merken zijn", zegt Mit.

"Er is een schoolplicht. Dan moeten ze er ook voor zorgen dat ieder kind zonder problemen naar school kan gaan", is Frank van mening.

"In landen als Cuba is dat gratis, ook de dokters en ziekenhuizen. In landen zoals het onze moet je voor alles betalen en aan prijzen die zij dan ook bepalen", zegt Udo.

"Heel duur, echt niet meer normaal. Naar school gaan is voor de rijke mensen geworden", zegt Kelly.

"Het was vroeger ook niet goedkoop, zeker als ze verder willen studeren. Maar het leven is nu nog duurder geworden", merkt Greetje op.