Staatsbon kopen is nu populair: "Duidelijk signaal van al die gezinnen en alleenstaanden"

door: STS
Geld - belastingen
Afbeelding bron: Pixabay

De staatsbon die de overheid uitgeeft, lijkt een groot succes te worden. Er werd al meer dan een miljard euro opgehaald.

De staatsbon heeft een looptijd van slechts één jaar en biedt een rente van 2,81%. Dat is een hogere opbrengst dan de spaarboekjes van de grootbanken. Wie 10.000 euro investeert, krijgt na een jaar 10.281 euro terug.

"Donderdagavond rond 18.30 uur was er bij het Federaal Agentschap van de Schuld al voor meer dan 1,1 miljard euro ingetekend", zei minister van Financiën Vincent Van Peteghem op VTM.

"Dat wil zeggen dat heel veel mensen met spaargeld gezegd hebben: we zijn op zoek naar een hoger rendement en gaan intekenen op die staatsbon, die een mooi rendement biedt, zeker in vergelijking met de spaarrentes."

"Dit cijfer gaat nog enkel en alleen over het bedrag dat bij de overheid ingetekend werd, bij het Agentschap van de Schuld. Veel mensen gaan ook bij de bank langs om in te tekenen. Die cijfers kennen we nu, op donderdagavond, nog niet."

"We merkten vooraf al dat er een ongelooflijk grote interesse was, we hebben heel veel berichten gekregen. Als je nu kijkt naar het succes, is dat voor mij een heel duidelijk signaal van al die gezinnen en alleenstaanden die intekenen en zeggen: banken, verhoog alsjeblieft jullie spaarrente, we zijn op zoek naar een veilige belegging met een hoger rendement."