Wow! YouTuber Acid krijgt ontzettend veel geld gedoneerd na veroordeling in Reuzegom-zaak

door: STS
Acid
Afbeelding bron: Photonews

YouTuber Acid, die veroordeeld werd tot drie maanden cel met uitstel, een boete van 800 euro en het betalen van 20.000 euro voorlopige schadevergoeding, is met een geldinzamelingsactie gestart. Die is bijzonder succesvol. Het bedrag staat op het moment van schrijven reeds op meer dan 100.000 euro.

Acid noemde in een video op YouTube namen van (ex-)Reuzegommers die bij de dood van Sanda Dia betrokken waren. De jongeman liet het leven na een barbaars doopritueel van de studentenvereniging. Hij noemde ook een naam van een Reuzegommer die niet aanwezig was bij de doop.

Acid werd vervolgens gedagvaard door de ouders van een Reuzegommer, omdat hun restaurant na het uitbrengen van de video met veel negatieve recensies en valse reservaties te maken kreeg. Ze vroegen een schadevergoeding van 200.000 euro. De rechter bepaalde dat Acid een voorlopige schadevergoeding van 20.000 euro dient te betalen.

"Ik ben overweldigd door jullie steun en ik voel een globale verontwaardiging", schrijft Acid - echte naam Nathan Vandergunst - op het platform Steunactie.be.

"Deze emoties vertaalden zich ook in een collectieve vraag naar een crowdfunding, waardoor er nu tal van online staan en er aan mij duidelijkheid wordt gevraagd. Bij deze is hier een officiële crowdfunding."

"Als de tegenpartij beseft dat elke euro van een verontwaardigde of kwade burger komt (mezelf inclusief natuurlijk), heb ik het gevoel dat dat misschien harder aankomt. Als je een euro kan missen - graag - maar enkel 'grote mensen geld' en géén creditcards van je ouders (ik wil niet naar de gevangenis) (dat hangt dus echt boven mijn hoofd lol)."

Acid belooft dat wanneer de kaap van 20.000 euro overschreden wordt, hetgeen dus intussen ruimschoots gelukt is, hij dat geld niet zelf zal houden. "Bij een overschreden bedrag gaan de funds naar de Sanda Dia Foundation, indien het bestuur hiermee instemt."