"Acid, de held van België" en nog veel meer: Dit zijn de reacties van de mensen die doneerden

door: STS
Acid
Afbeelding bron: Photonews

De geldinzamelingsactie die YouTuber Acid opstartte om zijn schadevergoeding aan de ouders van een Reuzegommer te betalen is een ongelooflijk succes geworden. Er werd al meer dan 155.000 euro gedoneerd.

Acid kreeg van de rechtbank drie maanden voorwaardelijk en 800 euro boete wegens belaging. Na een YouTube-video waarin hij namen van Reuzegommers bekendmaakte, kreeg het restaurant van de ouders van een Reuzegommer veel negatieve recensies en valse reservaties. Ze vroegen 200.000 schadevergoeding. De rechter hield het op 20.000 euro, maar dat is een voorlopig bedrag.

Acid bleef niet bij de pakken zitten en zette online een crowdfunding op. Hij schreef erbij dat indien er meer dan 20.000 euro gedoneerd zou worden, hij dat geld aan de Sanda Dia Foundation zou doneren indien het bestuur dat wenste.

Zaterdagvoormiddag was er al meer dan 155.000 euro gedoneerd. Veel mensen laten ook een reactie achter. Vaak gaat het om een eerbetoon aan Sanda Dia. "Voor gerechtigheid, voor Sanda Dia", schrijft iemand anoniem. "Justice for Sanda Dia", schrijven onder meer Thijs en Sam. "Ik hoop oprecht dat we iets kunnen betekenen voor de ouders van Sanda", klinkt het in een andere reactie.

Een vaak terugkerende boodschap richt zich tot Justitie. "Fuck klassenjustitie", schrijven onder andere Annelies, Stephan en Sanne. "Go get 'em! Strijden tegen het onrechtmatige Justitiebeleid hier!", typte Robin.

Anderen bedanken en prijzen Acid. "Onvoorstelbaar dat er nog jonge mensen zijn als jij, mensen met een visie, mensen die de moed hebben om op te komen voor onze waarden", schrijft Peter.

"De held van België", schrijft Boris. "Acid is de held die we nodig hadden om op te komen voor het volk", klinkt het in een anonieme reactie. "Respect voor uw moedige daad. Rust zacht in vrede, Sanda Dia", zegt Fernando.