Matteo Simoni neemt drastisch besluit: “Echt niet mooi”

door: ASX
Afbeelding bron: Photonews

Acteur Matteo Simoni schittert momenteel in ‘WIL’, een oorlogsfilm die zich afspeelt aan het begin van de Tweede Wereldoorlog in Antwerpen. Het grote publiek kent de acteur al sinds jaar en dag als Matteo, maar op de geboorteakte van het Limburgse talent prijkte initieel een andere naam.

In de MNM-podcast ’22 Minuten Stomme Vragen’ onthult Matteo dat zijn officiële naam jarenlang Matheo was, met een H in plaats van twee T’s. “Mijn ouders vonden Matteo met twee T’s ook veel mooier, maar er is een fout gebeurd of het is fout opgeschreven in het gemeentehuis omdat het snel moest gaan”, bekent de acteur.

Bijgevolg ging de hoofdrolspeler uit ‘Zillion’ jarenlang door het leven als Matheo, hoewel hij zijn naam zelf altijd anders neerpende. “Ik vond die H in mijn naam echt niet mooi, ik vind dat zelfs een lelijke letter”, klinkt het. Onlangs besloot Matteo dan ook om zijn naam officieel te laten wijzigen.

“Toen ik mijn dochter officieel ging inschrijven in het ziekenhuis, heb ik nagevraagd of ik die letter kon wijzigen”, licht Matteo toe. “Blijkt dus dat je dat gratis kan doen als de uitspraak van je naam daardoor niet verandert. Het heeft me dus niks gekost”, besluit Matteo met dubbele T.