Broer van Michael Schumacher licht tipje van sluier: "Niets is nog zoals vroeger"

door: STS
Michael & Ralf Schumacher
Afbeelding bron: Photonews

"Het noodlot heeft onze familie veranderd", zegt Ralf Schumacher, de broer van F1-legende Michael Schumacher. Hij gaf een interview aan het Duitse dagblad Bild.

Michaels ski-ongeval in het Franse Meribel vond 10 jaar geleden plaats, op 29 december 2013. "Dat was ook voor mij een hele nare en indringende ervaring", zegt Ralf, Michaels jongere broer.

"Niet enkel voor mij, ook voor zijn kinderen. Mick was er als jonge tiener bij toen het gebeurde. Helaas is het leven niet altijd eerlijk en er kwam ook veel pech bij kijken."

Ralf zegt Michael niet alleen als zijn broer, maar ook als zijn mentor en coach te beschouwen. "Hij leerde me alles over karten. We reden samen, oefenden het inhalen, al die dingen die belangrijk zijn in de autosport. Ik kon gewoon leren van de beste."

Ralf zou het uiteindelijk ook tot de Formule 1 schoppen. Hij boekte begin jaren 2000 zes GP-zeges. Af en toe stonden de gebroeders Schumacher samen op het podium. Tegenwoordig werkt Ralf als analist.

"Ik mis mijn Michael van toen", zegt hij nu. "Het leven is soms oneerlijk. Michael had vaak geluk gehad in zijn leven, maar toen gebeurde dat tragische ongeluk."

"Godzijdank kon er dankzij de moderne medische mogelijkheden veel gedaan worden, maar toch is niets meer zoals vroeger."