Waargebeurd familiedrama op Netflix overweldigt kijkers met emoties: “Absoluut hartverscheurend, houd je tissues gereed”

door: WVDS
Take Care of Maya
Afbeelding bron: Netflix

Netflix blinkt uit in het produceren van indrukwekkende documentaires. Momenteel brengen zij een aangrijpende documentaire over het medisch dossier van een jong meisje Maya en de beproevingen die haar hele gezin moet doorstaan. 

In de documentaire 'Take Care of Maya' geeft Netflix de familie Kowalski zelf een stem om te vertellen over het pijnlijke medische en persoonlijke proces dat ze hebben moeten doorstaan. Niets kon hen voorbereiden op de verschrikking die nog ging komen toen ze hun dochter binnenbrachten in een kinderziekenhuis.

In 2016 werd de 10-jarige Maya Kowalski opgenomen in het Johns Hopkins All Children's Hospital, waar ze een mysterieus ziektebeeld vertoonde met pijnlijke symptomen zoals helse hoofdpijn, astma-aanvallen, pijnlijke plekken op haar armen en benen en kramp in haar voeten.

Terwijl het medische team probeerde de zeldzame ziekte te begrijpen, worden de verhalen van haar ouders in twijfel getrokken, wat uiteindelijk resulteert in Maya's gedwongen hechtenis zonder medicatie, een situatie die haar moeder uiteindelijk te veel wordt.

Het aandoenlijk verhaal ‘Take Care of Maya’ op Netflix  grijpt kijkers emotioneel sterk aan: "Absoluut hartverscheurend, houd je tissues gereed."

"Ik kan me niet herinneren wanneer ik nog zo heb gehuild als gisteravond tijdens het kijken van die serie. Gewoon mind-blowing, heel triest."

Hoewel er in dit verhaal over Maya geen winnaars zullen te vinden zijn, heeft de familie toch een proces ingespannen tegen het ziekenhuis. Dat proces zal aanvatten in september: "Eng dat er zulke dokters zijn. Het maakte me zo kwaad! Ik hoop dat ze in september gerechtigheid krijgen."

Tags