3.000 euro corona-steun per Belg: "Velen hebben gewerkt en geen euro gekregen"

door: MRO
Vincent Van Peteghem
Afbeelding bron: Photonews

Om de bedrijven en burgers te helpen heeft de overheid voor zowat 30 miljard euro aan steunmaatregelen genomen. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) stelt dat er nu dringend een einde moet komen aan deze steunmaatregelen.

"We hebben met alle overheden samen meer dan 30 miljard euro steunmaatregelen genomen. Dat komt neer op ongeveer 3.000 euro per Belg. Dat wil zeggen dat we heel veel geld in de economie gestopt hebben om mensen en bedrijven te ondersteunen", legt Van Peteghem uit in De zevende dag.

Hij verwijst ook naar de vele Belgen die tijdens de pandemie in moeilijke omstandigheden toch altijd zijn blijven werken en geen steun van de overheid hebben ontvangen.

"Er zijn ook heel veel mensen die keihard werken, die in moeilijke omstandigheden toch naar het werk zijn moeten gaan en die geen euro corona-steun gekregen hebben."

"Ik denk dat we aan die mensen moeten zeggen dat de economische groei weer op peil zit, dat alle parameters op groen staan en op dat ogenblik moeten we die bazooka van maatregelen stopzetten."

"Het moet nu uitgefaseerd worden en tegen het einde van het jaar moet het echt definitief gedaan zijn."