Alexander De Croo geeft zijn mening over onderwijsminister Ben Weyts

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) was bijzonder ongelukkig dat de scholen de deuren een week moeten sluiten. Alexander De Croo (Open Vld) heeft alle begrip voor Ben Weyts en benadrukt dat het openen van de scholen op 19 april de prioriteit is.

"Als je de scholen sluit is dat lastig voor de kinderen en lastig voor de ouders. Maar vergelijk met Nederland, daar zijn de scholen 12 weken gesloten geweest en in Duitsland 14 weken", zegt Alexander De Croo in De Zevende Dag op Eén.

De premier beklemtoont dat alle regeringen in België de scholen willen heropenen op 19 april. Hij voegt eraan toe dat hij respect heeft voor de strijd die Ben Weyts voert om de scholen open te houden.

"Dit is vergelijkbaar met wat we in de herfstvakantie hebben gedaan. We willen een onderbreking krijgen in de besmettingen die in de scholen plaatsvinden. We willen 19 april veiligstellen en dat is altijd de prioriteit geweest van alle regeringen."

"Ik ben het 100% eens met de prioriteit van de onderwijsministers, waaronder Ben Weyts, om de scholen open te houden. Je kan daar alleen maar respect voor hebben. Maar één week aan de vakantie toevoegen gaat ons epidemiologisch helpen."