Alexander De Croo neemt warm initiatief: "Wie nood heeft aan sociaal contact kan met mij bellen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Radio 2 heeft het concept van 'de warme luisteraar' gelanceerd. Daarbij kunnen mensen een luisterend oor bieden aan wie daar nood aan heeft. Premier Alexander De Croo (Open Vld) doet alvast mee.

"Veel mensen hebben in deze donkere tijden nood aan een babbel. Omdat ze eenzaam zijn. Omdat ze als mantelzorger zelf altijd klaar staan voor een ander en af en toe hun hart willen luchten. Omdat ze door een medische aandoening minder buiten kunnen komen... Daarom lanceerden wij een duidelijke oproep", klinkt het bij Radio 2.

En die luidt als volgt: "Heb je een beetje tijd? Heb je een telefoon? Dan kan jij warme luisteraar worden en je als vrijwilliger aansluiten bij één van de bestaande organisaties. Niemand minder dan Alexander De Croo gaf zich al op om warme luisteraar te zijn."

De Croo reageert

"Heel veel dingen zijn op dit moment gevaarlijk en besmettelijk, maar elkaar eens bellen is dat niet. Er zijn voor elkaar ook niet, dus aarzel niet er te zijn voor elkaar", stelt premier De Croo. "Heel graag word ik dus warme luisteraar van Radio 2. Ik kijk ernaar uit om dit te doen, want iedereen heeft nood aan sociaal contact, ook ik. Ik ga deugd hebben van die babbels!"