Annelies Verlinden dreigt: "Enkel heel strenge sanctie is gepast"

door: STS
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft scherp gereageerd op de rellen die in Brussel plaatsvonden.

"Er zijn een aantal aanhoudingen gebeurd, zowel administratief als gerechtelijk. Er is ook een taskforce opgericht om de identificaties verder te zetten", verklaarde Verlinden in 'De Afspraak'.

"Er is ook een oproep geweest van de politie naar mensen die mogelijk beelden hebben waarmee de daders geïdentificeerd kunnen worden."

"Zodat we een snelle en gepaste bestraffing kunnen geven, want tegen dit soort hallucinante daden is enkel een heel strenge sanctie gepast."

"De politie heeft uitstekend werk verricht om alvast identificaties te doen. Het is nu aan Justitie om de vervolging verder te zetten."

Wie zijn de relschoppers?

"Het gaat om mensen met uiteenlopende achtergronden; van extreemrechts tot extreemlinks. Er zijn zelfs mensen uit het buitenland gekomen. Tussen de aangehouden betogers zitten ook Fransen, Nederlanders, Duitsers en zelfs Polen."

"Ze hebben zich de moeite getroost om naar Brussel te komen, enkel maar om ruzie te stoken. Dat is natuurlijk echt schandalig."