Annelies Verlinden fel bekritiseerd: "Ze steekt die mensen een mes in de rug"

door: STS
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

De politievakbonden dienen een algemene stakingsaanvraag in na het afspringen van loonsonderhandelingen. Vlaams Belang wijst minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) met de vinger.

"Minister Verlinden heeft blijkbaar het parlement voorgelogen. Dat getuigt niet enkel van een totaal gebrek aan respect voor het parlement, maar vooral van gebrek aan respect voor de politieambtenaren, van wie de minister het voorbije anderhalf jaar veel heeft gevraagd, maar die nu met lege handen achterblijven", stelt Ortwin Depoortere (VB).

"Tegenover de Commissie Binnenlandse Zaken verklaarde de minister dat zij 'haar verbintenis om te investeren in de federale politie' zou nakomen. Ook wat betreft de zogenaamde NAVAP-regeling, die voor bepaalde politiefunctionarissen voorziet in een mogelijkheid tot vervroegde uittreding, sprak ze geruststellende taal."

??"Zeer groot is dan ook mijn verbazing na te vernemen dat minister Verlinden haar beloftes aan de politie niet wil nakomen. Door haar beloftes te breken, steekt de minister een dolk in de rug van de politiediensten", besluit Depoortere.

Download nu de gratis app van Redactie24