Annelies Verlinden overweegt om deze regels strenger te maken

door: STS
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) overweegt om de regels rond quarantaine strenger te maken voor wie uit een hoogrisicogebied (terug) naar België komt.

Er is bezorgdheid nadat 20 Indiase studenten in België besmet blijken te zijn met het coronavirus. Het gaat bovendien om de Indiase variant.

"Vandaag is er in principe een inreisverbod vanuit India naar België, omdat dit land buiten Europa ligt. Mensen die uit India komen moeten zich altijd laten testen en in quarantaine gaan", verklaarde Verlinden op Radio 1.

"Vandaag kan wie in quarantaine zit nog naar de winkel gaan voor de noodzakelijke boodschappen, naar een apotheek gaan en op doktersbezoek gaan."

"We moeten bekijken of we die voorschriften nog wat moeten aanpassen voor mensen die uit hoogrisicogebieden terug naar België komen."

Uitzonderingen

"Er is een lijst met uitzonderingen op de quarantaine. Voor mensen die studeren in België, mensen die hier werken, mensen die voor een dringende familiale reden naar het buitenland moeten gaan... We gaan bekijken hoe we dat verder opvolgen."