Antwerps schepen van Financiën reageert op vraag naar zijn ontslag rond El Kaouakibi

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

In ‘De Zevende Dag’ eiste Vlaams Belang dat schepen van Financiën Koen Kennis (N-VA) ontslag zou nemen in het kader van de zaak rond Sihame El Kaouakibi.

Vlaams Belang vindt dat in de zaak rond Let’s Go Urban Antwerps schepen van Financiën Koen Kennis (N-VA) en toenmalig schepen van Jeugd Nabilla Ait Daoud (N-VA) ontslag moeten nemen.

Volgens een audit van de stad Antwerpen is er onvoldoende controle geweest op wat er met de subsidies die aan Let’s Go Urban werden gegeven gebeurde.

Kennis vindt dat Sihame El Kaouakibi met de vinger moet worden gewezen en niet hij. "Ik stel voor dat men eerst de audit grondig leest", zegt Kennis aan Radio 2. "We hebben hier te maken met oplichterij en dat is bijzonder jammer. Maar als het gaat om oplichterij moeten we eerst naar de oplichter kijken.”

Volgens Kennis is Financiën niet bij de oplichterij betrokken en staat dat ook in de audit vermeld. “We gaan nu als college bekijken hoe we dit in de toekomst kunnen vermijden en hoe we onze systemen kunnen verbeteren. Want zoals de burgemeester al heeft aangehaald is dit een collectieve verantwoordelijkheid", besluit Kennis.