Bart De Wever niet blij met wat zijn dochter doet: "Bijzonder smerig, vuiligheid is het"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-voorzitter Bart De Wever schaart zich achter het verbod op de app TikTok op smartphones van overheidspersoneel. De app zou door de Chinese overheid gebruikt worden voor spionagedoeleinden.

"Commerciële bedrijven als Facebook en Instagram gaan ook onze data exploiteren. Maar in China is dat nog iets anders: daar moeten die bedrijven die data ook aan de overheid geven als die dat vraagt", zei Bart De Wever in 'De Afspraak'.

"Ik vind het ongelooflijk positief dat men nu zegt dat op telefoons van de overheid bepaalde software moet verdwijnen."

"Persoonlijk ben ik er voorstander van om te zeggen: politici mogen niet op TikTok. Maar ik weet dat er heel veel van ons zijn die accounts hebben, ook mijn partij heeft een account. Persoonlijk ga ik niet op TikTok. Mijn dochter wil ook niet dat ik in haar leefwereld opduik."

"Ik heb het er moeilijk mee. Niet alleen omwille van de spionage en de data, maar ook omwille van de algoritmes van TikTok. Alle algoritmes van sociale media zijn onbetrouwbaar, maar TikTok heeft wel een bijzonder smerig algoritme. Het brengt mensen naar rabbit holes, het moedigt eetstoornissen aan, het moedigt extremisme aan. Ik vind het vuiligheid, eerlijk gezegd."

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24