Conner Rousseau spreekt torenhoge ambitie uit voor het nieuwe 'Vooruit'

door: MRO
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Sp.a is niet meer. Voortaan is er Vooruit, een nieuwe beweging. Voorzitter Conner Rousseau legt uit wat Vooruit moet onderscheiden van andere klassieke politieke partijen.

"Een partij zegt tegen mensen: 'we vinden dit dus stem voor ons'. Een beweging moet daar voor ons een extra dimensie aan toevoegen. Namelijk, wat vind jij belangrijk en hoe kunnen wij dat realiseren? Hoe kunnen we dat samen mee vormgeven?", aldus Conner Rousseau in De Zevende Dag op Eén.

Rousseau spreekt de torenhoge ambitie uit om van België het beste land ter wereld te maken. Hij geeft toe dat er vandaag maar weinig vertrouwen in de politiek is en wil daar verandering in brengen.

"Vandaag hebben heel veel mensen het gevoel dat ze keihard hun best doen, maar eigenlijk toch blijven stilstaan. Heel weinig mensen geloven dat de politiek daar iets aan kan veranderen. Wij vinden dat we dat moeten doorbreken en de ambitie hebben om daar wel iets aan te veranderen."

"België is een goed land, wij hebben het goed, maar wij komen vandaag met een ambitie om van ons land het beste land ter wereld te maken. Tegelijkertijd doen we dit met een oproep aan heel wat mensen om mee te doen en tegen ons te zeggen hoe we het moeten doen. Laat ons samen dat beste land ter wereld maken."