Dat parlementairen volledige loon behouden, stuit op onbegrip: "Werknemers vallen terug op 60%"

door: BVDO
Sihame El Kaouakibi
Afbeelding bron: Photonews

De opschudding was groot toen vorige week bleek dat Sihame El Kaouakibi maandenlang op ziekteverlof staat, dat haar ziekteverlof nog werd verlengd en dat ze wel haar volledige wedde behoudt.

Bijna 6.000 euro krijgt Sihame El Kaouakibi maandelijks op haar rekening gestort tijdens haar ziekteverlof. Het speciale statuut voor parlementairen is daar de reden van. Gewone werknemers vallen na 14 dagen of maximaal 1 maand op het ziekenfonds terug en krijgen dan slechts 60 procent van hun wedde.

Wij vroegen onze lezers of politici tijdens ziekte hun volledige salaris kunnen behouden, zoals dat nu is? Een greep uit de reacties.

“Neen, want wij krijgen dat ook niet! En als het is voor gesjoemel krijgen wij ontslag zonder inkomen!”

“Ze moeten zoals wij op de ziekenbond.”

“Dezelfde regels als een normale bediende of werknemer.”

“Zeer zeker niet, ik vind het schandalig, de werkende mens valt na een tijd ook terug op 60%, waarom zij dan niet?”

“Neen. Moet voor iedereen hetzelfde zijn.”

“Wetten zijn gemaakt voor iedereen, waarom voor politici andere wetten dan voor het hardwerkende volk die ze maar blijven belasten en uitpersen, echt een grote schande.”

“Neen, maar ook mensen in het onderwijs krijgen dat, die ziekteregeling is ook absurd. Zij kunnen op het einde van hun loopbaan alle ziekteverlof opnemen zonder ziek te zijn! Wie heeft dat ooit uitgevonden?”

“Waarom wel? Het wordt eens tijd dat er transparantie is in wat die allemaal verdienen.”

“Nee, krijgt een werkende mens ook niet! Net zoals die absurde vergoedingen als ze ermee stoppen en de veel te hoge lonen en dito pensioenen.”