Flinke uithaal naar Vivaldi: "Stop met u te verrijken op de kap van de gewone Vlaming"

door: STS
regering De Croo - Vivaldi
Afbeelding bron: Photonews

De regering zoekt naar een oplossing om de energiefactuur van de mensen te verlagen. Een vaak gehoord voorstel is het verlagen van de btw van 21% naar 6%. Onder meer Vlaams Belang pleit daarvoor.

"Op dit moment rinkelt de Vivaldi-kassa, door de 21% btw die geheven wordt op de steeds duurdere energieprijzen", sprak Reccino Van Lommel premier Alexander De Croo toe in de Kamer.

"En de Vlaming houdt zich maar beter vast aan zijn bretellen, want de energiefactuur zal niet snel dalen. De steeds hogere CO2-prijzen en het energietransitiebeleid gaan de gewone man nog veel geld kosten."

"U gaat bovendien voorbij aan de vele Vlamingen die niet genieten van het sociaal tarief, die in slecht geïsoleerde woningen leven en zich geen renovatie, warmtepomp of zonnepanelen kunnen veroorloven."

"Uw linkse coalitie toont daarmee aan dat ze in een andere wereld leeft en niet sociaal is. En dat maakt dat de mensen in de kou zitten."

"Jullie energiebeleid is er een van twaalf stielen en dertien ongelukken, van druppels op een hete plaat. Haal van die energiefactuur af wat er niet op hoort te staan en stop met u te verrijken op de kap van de gewone Vlaming. Verlaag de btw permanent en onvoorwaardelijk, want energie is geen luxeproduct", besloot Van Lommel.

Download nu de gratis app van Redactie24