Forse kritiek op Bart De Wever: “Hij hoopt dat hij mij kan raken door mij te vernederen”

door: BVDO
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Er is een kleine oorlog aan de gang tussen N-VA en Open VLD. Egbert Lachaert begrijpt niet hoe het allemaal zover kwam en roept op tot dialoog.

Van waar de vete komt is niet meteen echt duidelijk voor Egbert Lachaert (Open VLD). Hij voelt wel dat Bart De Wever (N-VA) de stemmen die aan Vlaams Belang verloren gaan bij Open VLD en CD&V wil halen.

“Het is soms allemaal zo doorzichtig. Hij hoopt dat hij mij kan raken door mij te vernederen. CD&V wil hij raken door hen als onbelangrijk te beschouwen. Hij moet echter goed beseffen dat hij daarmee de democratie geen dienst bewijst”, zegt Lachaert aan De Zondag.

Want daarmee bereikt De Wever volgens Lachaert helemaal niet wat hij wil bereiken. “Hij is meer en meer mensen in de armen van Vlaams Belang aan het jagen.”

Lachaert zet de deur dan ook open voor een gesprek, maar blijkbaar wil De Wever dat helemaal niet. “Enfin, ik kan hem niet verplichten. Ik weet alleen dat weinig mensen deze vete begrijpen, ook binnen de N-VA. We kunnen elkaar nog nodig hebben.”

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24