Frank Vandenbroucke heeft gouden raad: "Zeker voor mensen van mijn leeftijd en ouder"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft uitgelegd waarom er wel maatregelen moésten komen, en waarom er niet in het persoonlijke leven bij de mensen thuis wordt ingegrepen.

"We beleven opnieuw een zeer moeilijk moment voor zeer veel mensen. Omdat het virus bijzonder taai blijkt, opnieuw. En dus moesten we in actie komen", vertelde Vandenbroucke op een persconferentie.

"We hebben zeer moeilijke knopen moeten doorhakken, dat is nooit gemakkelijk. We weten ook waarom we dat doen: omdat we als samenleving willen instaan voor een goede gezondheidszorg voor iedereen die dat nodig heeft."

"We weten dat we als samenleving willen staan voor scholen die kunnen openblijven, voor bedrijven die kunnen blijven draaien. Als we dat allemaal willen, moeten we ook op tijd in actie komen."

"Het zijn moeilijke maatregelen. We zijn ons ervan bewust dat deze maatregelen, maar ook het virus op zich, een enorme economische impact hebben op de evenementensector, op de discotheken, op de horeca. En dat we dus ook moeten nadenken over steunmaatregelen voor deze sectoren."

Persoonlijk leven

"Mensen weten intussen wat dit virus betekent. Dus we denken dat het niet nodig is om met allerlei regeltjes te komen voor het persoonlijke leven. Dat gaan we niet doen. Maar ik wil wel vragen om uiterst voorzichtig te zijn. Er is geen enkele reden voor paniek, maar er is zeer veel reden voor zeer grote voorzichtigheid."

"Dus verminder je aantal contacten, verminder dat sterk. Draag een mondmasker waar je het moet dragen. Als je buiten kan afspreken, doe dat dan."

Extra voorzichtig

"Dat geldt zeker voor mensen van mijn leeftijd (Vandenbroucke is 66, red.) en ouder. Wij moeten extra voorzichtig zijn. We kunnen daar niets aan doen. We zijn gewoon een beetje ouder, onze weerstand is minder. En zelfs als je twee keer gevaccineerd bent, is je weerstand dan wat minder."

Download nu de gratis app van Redactie24