Frank Vandenbroucke over AstraZeneca: "Dan zouden we misschien honderden doden hebben"

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

België heeft, in tegenstelling tot heel wat andere landen, de vaccinaties met AstraZeneca nooit stopgezet. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) benadrukt dat dit de juiste beslissing was.

De berichtgeving over het vaccin van AstraZeneca zorgde voor ongerustheid en verschillende landen zetten de inentingen met dit vaccin tijdelijk stop. Volgens Frank Vandenbroucke zijn in België levens gered door te blijven vaccineren.

"Een aantal landen hebben in paniek het vaccineren met AstraZeneca helemaal stopgezet. Als wij dat zouden gedaan hebben, dan zouden we ondertussen misschien wel honderden doden hebben. Mensen die ziek zou geworden zijn en later gestorven zijn. Ik denk dat het een heel goede beslissing was."

Vorige week werd beslist om AstraZeneca in België de komende vier weken enkel nog toe te dienen bij mensen ouder van 55 jaar.

"Nu wordt stilaan duidelijk dat er een verschil is tussen jongeren en ouderen qua effecten. We konden in onze planning makkelijk schuiven voor de komende weken", aldus Vandenbroucke bij VTM Nieuws.