Frank Vandenbroucke staat open voor versoepeling die veel mensen willen: "Maar dan wel andere verstrenging"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Amper twee weken na de start van het nieuwe schooljaar zitten er al circa 1.000 kinderen in quarantaine.

Wanneer er meer dan één besmetting op veertien dagen tijd plaatsvindt in een klas, moet de hele klas in quarantaine. Ouders en onderwijskoepels roepen op tot een versoepeling.

"We hebben het voorbije jaar soms heel strenge maatregelen gevraagd in andere sectoren omdat we wilden dat de kinderen wel naar school zouden kunnen gaan. En ook vandaag blijft dat de topprioriteit", zei Frank Vandenbroucke op VTM.

"Dus ik zal vragen aan de wetenschappelijke groep die de quarantaineregels heeft opgesteld om die zo snel mogelijk opnieuw te bekijken."

"De vraag is: zitten we vandaag in een situatie die toelaat om veilig naar school te gaan met wat soepelere quarantaineregels? Dat moeten we bekijken."

Vaccinatie

"Ik denk dat er drie dingen in de weegschaal liggen. Hoe meer kinderen gevaccineerd zijn, hoe geruster we kunnen zijn om soepeler om te gaan met quarantaine in scholen."

"Ten tweede: ventilatie. Als je kinderen met een gerust gemoed wil laten samenzitten in een klas, dan moet ze goed verlucht zijn. Dat is een wereld van verschil."

Coronapas

"Als we de circulatie van het virus bij kinderen minder goed gaan controleren, denk ik dat we nog meer argumenten hebben om elders onze beschermingsdijken te versterken. Ik vind dat de Vlaamse regering dan echt eens moet luisteren naar de vraag uit de zorgsector, om kinderen wanneer ze op bezoek gaan bij hun grootouders in een woonzorgcentrum, of wanneer mensen op bezoek gaan in een ziekenhuis, te vragen om een coronapas te tonen."

Download nu de gratis app van Redactie24