Frank Vandenbroucke ziet nu "enorm probleem" met corona en doet oproep: "Ik wéét dat het een teleurstellende boodschap is"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) slaat alarm nu het aantal besmettingen en het aantal ziekenhuisopnames blijven toenemen.

"We staan voor zeer moeilijke weken. Waarbij de druk op de huisartsen en de ziekenhuizen, die al zeer hoog is, alleen maar gaat stijgen. Er gaat gewoon veel te veel virus rond", zei Vandenbroucke op Radio 1.

"We hebben de voorbije maanden vaak gezegd dat het slecht ging in Brussel. Maar als je vandaag kijkt naar Vlaamse provincies zoals Antwerpen, Limburg en West-Vlaanderen... Het aantal besmettingen ligt daar een pak hoger dan ze in Brussel de voorbije maanden ooit geweest zijn. Dat is een enorm probleem."

"Ik denk dat we nu dringend in actie moeten schieten. Gelukkig is er de vaccinatie, die ons beschermt tegen een echte catastrofe. Maar ondanks de vaccinatie zie je steeds meer mensen in de ziekenhuizen terechtkomen. Als dat zo doorgaat, gaan we door de kritische alarmdrempel van 500 mensen op intensieve zorgen. Dat is een heel erge situatie."

Telewerk

"Dus we moeten onmiddellijk op de rem gaan staan. Mijn eerste oproep is: mensen moeten weer gaan telewerken. Zo zitten er ook minder mensen op het openbaar vervoer. Dus: minder contacten, minder besmettingen."

"In het algemeen: zeer voorzichtig zijn. Mondmaskers dragen waar het nodig is, afstand houden. En minder contacten, zeker voor mensen die ouder en kwetsbaarder zijn. Ik weet dat het een teleurstellende boodschap is, maar ik denk dat we de feiten onder ogen moeten zien."

Download nu de gratis app van Redactie24