Groen op weg naar regeringsdeelname: "Dit zijn zaken waar wij voor zullen vechten"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Een Vivaldi-regering met liberalen, groenen, socialisten en christen-democraten hangt in de lucht. Groen-voorzitster Meyrem Almaci stuurt zeer positieve signalen over de gesprekken de wereld in.

"Het vertrouwen rond de tafel is aan het groeien. Zaken die niet bespreekbaar waren, komen nu voorzichtig naar voor met respect voor elkaar", klinkt het bij Meyrem Almaci in De Ochtend op Radio1.

"De kaarten lagen na de verkiezingen niet gemakkelijk, maar iedereen voelt dat nu het moment echt wel gekomen is om samen met een nieuw project voor dit land te komen dat stabiliteit en dynamiek kan geven."

Speerpunten van Groen

Almaci schuift enkele zaken naar voor die voor haar partij Groen ontzettend belangrijk zijn.

"Er is al lang eensgezindheid in dit land over het feit dat onze fiscaliteit vereenvoudigd moet worden. Wij vinden als Groen eerlijke fiscaliteit ontzettend belangrijk. Als we die aanpikken bij wat mogelijk is op vlak van vergroening, kan dat netto 80.000 jobs opleveren."

"Een ambitieus klimaatbeleid en een eenvoudigere fiscaliteit die eerlijker is, zijn zaken waar wij voor zullen vechten, maar ook voor de noden in de zorgsector."