"Hele buurten worden no-go-zones in Brussel": Parlementslid dat werkonbekwaam geslagen werd reageert

door: MRO
Aanval
Afbeelding bron: Twitter @M_VandenBorre

Dinsdag werd Mathias Vanden Borre (N-VA), Brussels parlementslid, op klaarlichte dag zonder reden aangevallen door enkele jongeren toen hij een wandeling maakte in het Brusselse Essegem. Hij lanceert nu een oproep voor een strengere aanpak.

Mathias Vanden Borre filmde met zijn gsm hoe de jongeren hem omsingelden en intimideerden. Hij werd geslagen en gestampt en is drie dagen werkonbekwaam.

“Burgers ervaren dat de onveiligheid en spanning die ’s nachts reeds hing in vele buurten, sinds de crisis nu ook tijdens de dag hangt", stelt het parlementslid op het virtuele huis van zijn partij N-VA.

"Ik heb de Brusselse regering meermaals opgeroepen die buurten waar de leefbaarheid bedreigd wordt in kaart te brengen en een plan van aanpak uit te werken om de veiligheid in die buurten te herstellen. Helaas valt mijn oproep altijd in dovemansoren. De facto worden zo hele buurten no-go-zones.”

Vanden Borre schuift een duidelijk plan naar voor. "Het gevoel van straffeloosheid dat vooral Brussel kenmerkt, moet gewoon strenger worden aangepakt door effectieve alternatieve straffen uit te werken, de betrokkenheid van ouders bij tussenkomst voor de rechtbank te verplichten en het jeugdsanctierecht daar waar het moet grondig aan te passen.”