Het bewijs is er nu eindelijk: “Greep op de situatie kwijt”

door: BVDO
Alexander De Croo na het Overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

De coronacijfers in ons land zijn niet beter dan voor het ingaan van de paaspauze, maar toch werd er beslist om te versoepelen. Hoe kan dat, vragen veel mensen zich af.

Veel verandering is er de voorbije drie weken niet gekomen in de coronacijfers, maar staan er een hele resem versoepelingen klaar. “Maatregelen die drie weken geleden nog noodzakelijk werden genoemd, zijn nu niet meer van tel. Niet dat de beperkingen vanuit epidemiologisch standpunt niet meer nuttig of nodig zijn, maar de geloofwaardigheid van het beleid is te sterk ondermijnd”, schrijft hoofdredacteur Bart Sturtewagen in zijn column in De Standaard.

In feite geven De Croo en co daarmee toe dat het eigenlijk niet uitmaakt welke maatregelen er toegepast moeten worden, zo meent Sturtewagen. “Kappers open of dicht, buitenbubbels van vier of tien personen, winkelen op afspraak. Een beter bewijs dat ze de greep op de situatie kwijt zijn, is er niet.”

Alles wat er dan beslist wordt is niet meer dan een politieke maatregel, al kan dit wel voor de nodige chaos zorgen. Zeker om vaccins tegen te houden, terwijl er amper bijwerkingen zijn. “De risico's van die vaccins zijn immers vele ordegroottes kleiner dan degene die verbonden zijn met de versoepelingsmaatregelen waarover weer zovele uren is gedebatteerd”, besluit Sturtewagen.