Hilde Crevits reageert na heisa rond Wouter Beke en Joachim Coens bij CD&V

door: WVDS
Hilde Crevits
Afbeelding bron: Photonews

CD&V kwam recent in het oog van de storm terecht toen voorzitter Joachim Coens Vlaams minister Wouter Beke terugfloot nadat die het idee had geopperd om het ouderschapsverlof te beperken tot de eerste drie levensjaren. Vlaams viceminister-president Hilde Crevits geeft toe dat het beeld dat is blijven hangen haar triest heeft gemaakt.

“Vorige week was niet onze beste week, dat moet ik bekennen. Ik heb nadien in de gesprekken toch gemerkt dat collega Beke en onze voorzitter geen verschil in discours hadden.”

“De voorzitter heeft herinnerd aan de partijstandpunten en Wouter Beke herhaalde het punt waar hij aandacht voor vroeg, namelijk die eerste 1000 dagen.”

“Het is niet de bedoeling van CD&V om het ouderschapsverlof zoals het vandaag bestaat te herleiden naar 0 tot 3 jaar. Integendeel, we willen het zelfs uitbreiden dat je het kan opnemen tot je kinderen 18 jaar geworden zijn.”

“Het beeld dat is blijven hangen, heeft mij ook triest gemaakt”, zegt Hilde Crevits in gesprek met Redactie24. “Het is heel belangrijk dat we richting 2024 meer overtuigen, maar dan ook glashelder communiceren en geen ruimte laten voor tegenstrijdige interpretaties.”

Minister Crevits legt uit dat CD&V zich nog meer wil richten op de gewone werkende mensen. “We zijn solidair met de zwaksten in de samenleving, maar je hebt een hele categorie mensen die eigenlijk een goede job en goed loon heeft en toch nauwelijks rondkomen.”

Bekijk het gesprek met Hilde Crevits in onderstaande video.