Hilde Crevits wijst twee collega’s met de vinger: “Dat moet je toch niet doen?”

door: BVDO
Hilde Crevits
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits heeft het gehad met de uitlatingen van enkele van haar collega’s. Ze roept haar collega’s op om te stoppen met alles op te hitsen.

Vandaag wordt er gestaakt tegen het uitblijven van een loonsverhoging. Volgens Crevits is dat niet de oplossing voor het probleem. “Het is een ongelooflijk signaal van mislukking, dat het overleg niet werkt”, zegt Crevits bij HLN. “Oplossingen bereik je aan tafel, met overleg, ook in moeilijke omstandigheden. Staking is het ultieme wapen en het is een recht, dus ik ga daar niet teveel commentaar op geven. Ik wil wel een een hele dringende en dwingende oproep doen om het overleg te redden.”

Paul Magnette noemde het “scandaleux” dat werkgevers geen loonsverhoging willen geven aan hun werknemers. “Het zou vooral heel aangenaam zijn, mochten partijvoorzitters van regeringspartijen zich wat behoedzaam opstellen.”

En Magnette is niet de enige. “Dit was nu een uitspraak van Paul Magnette, maar vorige week heb ik ook Georges-Louis Bouchez gehoord na het Overlegcomité waar we moeilijke beslissingen moesten nemen. De regeringen moeten voor oplossingen zorgen. Dan moet je toch niet nog eens het vuur oppoken?”