Hoera-stemming bij Vivaldi-partijen na positieve peiling

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Uit een peiling van VTM Nieuws, RTL, Het Laatste Nieuws en Le Soir blijkt dat Vlaams Belang de grootste partij zou zijn als er nu verkiezingen zouden zijn, maar regeringspartijen CD&V, Open Vld en Groen boeken lichte winst ten opzichte van de vorige peiling in oktober.

CD&V strandt in deze peiling op 12,4%, een winst van 1,8% tegenover de peiling in oktober, Open Vld wint 1,1% en haalt in deze peiling 12%, Groen stijgt van 7,6% naar 8,1%. Sp.a blijft op 13,6% tegenover 13,7% in oktober.

Het zorgt voor een hoera-stemming bij verschillende Vivaldi-partijen. "Ok het is ‘ maar een peiling', maar toch een opsteker. Overtuigd dat 'Hard werken voor de mensen en goed samenwerken gewaardeerd wordt'", klinkt het bij CD&V-voorzitter Joachim Coens.

"Na alles wat er over gezegd en beweerd werd, groeien de partijen die op een positieve manier bruggen slaan om dit land uit de crisis te leiden. Nu hard verder werken", aldus Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.

Staatssecretaris Sammy Mahdi geeft een flinke sneer aan N-VA want hij trekt volgende conclusies uit deze peiling: "1) Regering verlaten: geen goed plan 2) Verantwoordelijkheid nemen: wel een goed plan."