Hoge energiefactuur maakt hevige reacties los: "Wat voor leven heb je dan nog?"

door: LHX
Verwarming
Afbeelding bron: Photonews

De energieprijzen stijgen stevig, en onze energiefactuur zal deze winter waarschijnlijk wel wat hoger zijn dan de voorbije jaren. "Ga jij je verwarming een graadje lager zetten omwille van de hogere energiefactuur?", vroegen we op onze Facebookpagina.

Er zijn heel wat mensen die het niet aan hun hart laten komen en hun verwarming gewoon op dezelfde temperatuur laten staan. "Op eten en verwarming besparen we niet. Dat hebben wij van thuis uit meegekregen", zegt Josette. 

Ook Dirk heeft dezelfde mening: "Op dit besparen, op dat besparen... Wat voor leven heb je dan nog?" Voor Liliane is er nog een extra reden om zichzelf goed te blijven verwarmen. "Liever aangename warmte in huis dan ziek worden en dokterskosten betalen", schrijft ze. 

Daarnaast zijn er ook heel wat mensen die er wél voor kiezen om te besparen op verwarming. "Onze maandelijkse voorschotfactuur is juist opgetrokken van 146 naar 329 euro", klaagt John. "Binnenkort zullen we wel verplicht zijn de verwarming af te zetten." 

Een aantal mensen heeft een goed alternatief: de kachel. "Ik zal mijn houtstoof wat meer aanzetten", klinkt het bij Françoise. Ook Eddy laat weten dat hij nog veel brandhout heeft liggen. Jozef heeft dan weer een creatievere oplossing: "Ik ga in 't weekend bij de koning logeren en door de week bij El Kaouakibi", zegt hij.