Jan Jambon geeft perspectief: "Vanaf dan serieuze versoepelingen"

door: STS
Jan Jambon
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft zijn mening gegeven over wanneer er serieuze versoepelingen van de coronamaatregelen kunnen komen.

Volgens Jambon zijn grote versoepelingen pas mogelijk vanaf april, terwijl er vanaf 1 maart al beperkte versoepelingen kunnen komen. Dat liet hij verstaan in het Vlaams Parlement.

"We zitten met een virus dat zich nog volop aan het verspreiden is, en de besmettelijkere Britse variant. Als we op 1 maart écht gaan versoepelen, zitten we onmiddellijk met een derde golf. Dan moeten we nog strengere maatregelen nemen dan nu. Dat wil ik te allen prijze vermijden."

Paasvakantie

"Volgens de modellen zit er weinig verschil tussen versoepelen in april of mei. Dus denk ik dat we vandaag perspectief kunnen geven voor serieuze versoepelingen vanaf april, dus vóór de paasvakantie."

Jongeren

"Ik denk dat er vanaf 1 maart wel beperkte versoepelingen mogelijk zijn. Daar moet 'eten en drinken' voor de jongeren bij zitten. Ik denk dan aan de buitenactiviteiten. We hebben de regels wat strenger gemaakt voor de -12-jarigen en hebben gezegd dat we na de krokusvakantie zouden evalueren, dus dat moeten we doen."