Jean-Marie Dedecker weet wie coronacrisis gaat betalen: "Vlaanderen is de bancontact van Wallonië"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Jean-Marie Dedecker vreest dat Vlaanderen het grootste deel van de coronacrisis zal moeten gaan betalen. Hij pleit voor een boedelscheiding tussen Vlaanderen en Wallonië, naar het model van Tsjechië en Slovakije.

"Hulpverslaving en spilzucht zijn drugs waar men in het Zuiden van het land niet wil van afkicken, want de rekening wordt toch door het Noorden betaald met jaarlijkse miljardentransfers. Vlaanderen is de bancontact van Wallonië", stelt Jean-Marie Dedecker in een column voor Knack.

De put die geslagen is door het uitbreken van het coronavirus, met alle economische gevolgen van dien, zal volgens hem grotendeels door Vlaanderen gedicht moeten worden.

"Het staat buiten kijf dat Vlaanderen weerom de tol van de crisis zal betalen. We hoesten al het leeuwenaandeel van alle belastingen op, en met de nieuwe tsunami aan heffingen om het begrotingsgat dicht te rijden zal het riedeltje dat 'de sterkste schouders de meeste lasten moeten dragen' weerom oorverdovend klinken. Links wil hier liever minder rijken dan minder armen", besluit hij.