Joachim Coens: "Transitie maken naar een duurzamere en socialere samenleving"

door: MRO
Joachim Coens Cd&v
Afbeelding bron: Photonews

Joachim Coens heeft tijdens het LVSV-debat benadrukt welke elementen belangrijk zijn om te realiseren tijdens deze legislatuur.  De voorzitter van CD&V wil de transitie maken naar een 'duurzamere en socialere samenleving'.

"Er moet een sociale correctie gebeuren die doorgevoerd wordt. Het optrekken van minimumuitkeringen is ook een correctie naar duurzaamheid. Dat is nodig in deze tijden."

"We hebben de coronacrisis, we moeten een relancebeleid voeren. We moeten investeren en in die investeringen moeten we een stuk transitie stoppen naar een duurzamere en socialere samenleving."

"Ik vind het een zeer goed initiatief om dat te doen in de mobiliteit en in de digitale wereld. Dat zijn zaken waarin we moeten investeren, maar vooral ook in de zorgsector die zich zo heeft ingespannen in de crisis. Het is maar terecht dat zij betere arbeidsvoorwaarden krijgen."

"Alles moet gebeuren binnen een economisch kader waar we de begroting op perspectief houden en ook aandacht hebben voor justitie en veiligheid die ook geherfinancierd worden."