Meyrem Almaci is populisten beu: "En corona bewees dat ze ongelijk hebben"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Groen-voorzitster Meyrem Almaci heeft in haar nieuwjaarstoespraak gewaarschuwd voor het zaaien van verdeeldheid. Ze haalde uit naar Vlaams Belang, dat de voorbije week de mond vol had over "omvolking".

"Als wij elkaar steunen, kan 2021 het jaar worden waarin de oplossingen de overhand halen, het jaar waarin samenwerking het haalt van polarisering en verdeling. De bestorming van het Capitool in de VS toont hoe belangrijk dat is. En nee, Washington is Brussel niet, maar het vergif van de haatspraak bestaat ook bij ons."

"Deze week nog was er de omvolkingscampagne. Plat racisme, dat elk kind met een migratieachtergrond wegzet als een bedreiging, in plaats van onze gezamenlijke toekomst. Het keer op keer oppoken van tegenstellingen tussen mensen, vaak zelfs gebaseerd op leugens, dat is niet onschuldig. "

Corona

"Corona bewees dat we elkaar nodig hebben. De immense veelkleurigheid van de werknemers in de essentiële beroepen, de namen van degenen die het vaccin ontwikkelden - Ugur, Ozlem, Moncef - bewijzen het ongelijk van de populisten."