Ministers Verlinden en Vandenbroucke hebben belangrijk nieuws voor Sinterklaas die zaterdag aankomt

door: PMN
Sinterklaas
Afbeelding bron: Photonews

Door de strenge coronamaatregelen lijkt het voor Sinterklaas moeilijk om dit jaar langs te gaan bij de kindjes. Zo is er bijvoorbeeld een avondklok terwijl hij ‘s nachts langskomt.

Ministers van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) schreven in Het Laatste Nieuws een brief aan Sinterklaas. Hij krijgt een uitzondering op de nachtklok en de quarantaine.

Zaterdag komt de Sint met zijn pieten naar ons land. Dit keer wordt het geen grootst gebeuren met duizenden kinderen langs de weg, maar zij kunnen wel alles volgen op tv.

De Sint moet geen rekening houden met de avondklok en de quarantaine. “De koninklijke besluiten zijn daarover in de maak”, luidt het bij de ministers.

“We raden u wel aan om altijd afstand te houden, uw handen voldoende te wassen en een mondmasker te dragen, waar het nodig is. Met uw mijter en uw lange witte baard is dat laatste wellicht geen pretje. En een Spaanse viroloog bevestigde ook ons dat uw baard u voldoende beschermt en als mondmasker dienst doet."

"Spaanse virologen zeiden onze dat je baard als mondmasker kan dienen"

De ministers laten aan de Sint ook weten dat de kinderen in ons land al heel dapper zijn geweest in deze moeilijke tijd. “Maar toch houden ze vol, beste Sint.” 

“Niet alleen om zichzelf, maar vooral anderen te beschermen. Papa’s en mama’s doen tijdens deze dubbele vakantieweek hun uiterste best om hen extra aandacht te geven, maar dit jaar verdienen ze uw komst dus meer dan ooit. Elk kind hier is een held, dat hoeft u dus voor één keer niet in uw grote boek na te kijken."