Opvallend voorstel om het pakjesprobleem bij Bpost op te lossen

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Vrijdag maakte Bpost bekend dat het bedrijf problemen heeft om alle pakjes thuis te leveren. De burgemeester van Brugge heeft daarvoor een bijzondere oplossing klaar.

Door de drukte kan Bpost de vele pakjes niet meer geleverd krijgen. Sommige klanten worden gevraagd om hun pakje af te halen. "Laat werknemers van de Brugse musea bijspringen bij BPost, om de pakjes te bezorgen", klinkt het bij de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V) in een open brief.

"Onze Vlaamse en federale culturele instellingen zijn omwille van corona gesloten," gaat De fauw verder. "Ook in deze instellingen zijn meer dan gemotiveerde en geëngageerde medewerkers aan de slag."

"Ook zij zouden een grote meerwaarde kunnen betekenen in het zwaar belaste Bpost. Ook zij zouden zo ook kunnen bijdragen aan een echt draagvlak om online lokaal te kopen en zo onze lokale bedrijven, kmo's en leveranciers steunen."

Brugge heeft de 150 mensen die deel uitmaken van het museumpersoneel niet op tijdelijke werkloosheid gezet. Ze kregen een taak in de zorg toegewezen.