Overlegcomité over energiefacturen: "Alle hens aan dek, maar wie dít verwacht, moet ik teleurstellen"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau legt enkele voorstellen op tafel om de energiefacturen van de mensen te verlichten.

In 'De Afspraak' legde Rousseau uit wat er volgens hem moet gebeuren. Hij herhaalde zijn boodschap nadien op Facebook.

Vooruit pleit voor een permanente btw-verlaging en een uitbreiding en hervorming van het sociaal tarief, zodat meer mensen daarvoor in aanmerking komen.

Verder wil de partij een taxshift, zodat mensen netto meer loon overhouden. Woekerwinsten zouden moeten worden aangepakt en bedrijven in moeilijkheden zouden uitstel van betaling van sociale bijdragen moeten krijgen.

Overlegcomité

"Mensen liggen wakker van de wurgende energiefacturen. Ik ontvang heel wat wanhopige berichten en mails en trok daarom afgelopen weekend aan de alarmbel", schrijft Rousseau.

"De winter komt eraan, het is nu écht alle hens aan dek. We moeten, met alle regeringen in dit land, samenwerken in het Overlegcomité dat woensdag voor de eerste keer samenkomt."

"Het is nu écht tijd voor actie. We moeten mensen perspectief geven en de energiefactuur betaalbaar maken", aldus Rousseau.

Tegelijk tempert hij de verwachtingen. "Er zal altijd kritiek zijn en het zal nooit genoeg zijn. Als je verwacht dat het Overlegcomité elke Belg 10.000 euro gaat geven, dan moet ik je helaas teleurstellen", klonk het op Canvas.