Pakkende getuigenissen van mensen die factuur niet betaald krijgen: "In de kou te zitten met mijn dochtertje"

door: STS
energiefactuur
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Voormalig PVDA-voorzitter Peter Mertens heeft op sociale media enkele berichten gedeeld die hij ontving van mensen die hun energiefactuur niet meer kunnen betalen.

"Mijn voorschot ging van 160 naar 420 euro per maand. Dat is onbetaalbaar voor mij. Ik ben alleenstaand en op pensioen. Dit bedrag is een vierde van mijn pensioen. Ik ben geschokt", schrijft Linda.

"Ik durf mijn verwarming boven (accumulatie elektriciteit) niet meer opzetten. Mijn benen doen pijn van artrose ‘s nachts. Waarom worden de prijzen niet geplafonneerd op een betaalbaar bedrag?"

"Ik ben een alleenstaande werkende mama. Ik betaal evenveel aan energie als tweeverdieners, en dit met één klein inkomen. De helft gaat naar mijn huisje en de andere helft naar energie", schrijft Elke.

"Mijn sociaal tarief werd zonder schroom verhoogd en mijn vast contract omgezet naar variabel. Ik ben van plan om mijn energie af te sluiten en in de kou te zitten met mijn dochtertje. Mijn moed zakt me in de schoenen."

"Het is gemakkelijk voor die politiekers om energie te betalen als je een inkomen hebt van 7.000 euro en meer per maand. Doe dat eens met een inkomen van 1.300 euro per maand maand, zoals ik. Ik ga mijn huisje hierdoor nog verliezen", vreest ze.

Download nu de gratis app van Redactie24