Politicoloog Carl Devos heeft belangrijke boodschap voor politici: "Anders vrees ik"

door: MRO
Alexander De Croo - Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

De politiek maakte de afgelopen weken een wel zeer slechte beurt. Politicoloog Carl Devos ziet dat er een boosheid leeft bij de mensen en maant politici aan om zich fundamenteel te bezinnen.

De Raad van State schorste de sluiting van de cultuursector, politici slagen er niet in om uit te leggen waarom ze bepaalde maatregelen nemen en coalitiepartners uiten kritiek op hun eigen beleid. 

"Ik weet dat 2024 nog heel lang is, maar zoveel beleidstijd blijft er niet meer over. Je hebt nog een vol jaar 2022 en nog een eerste deel van 2023 en dan is het voorbij", schetst professor Carl Devos de situatie in De ochtend op Radio 1.

"Vanaf het eerste deel van 2023 zit iedereen met die megaverkiezing van 2024 in het hoofd. Men heeft nu nog anderhalf jaar beleidstijd over en daar ga je dit allemaal mee moeten goedmaken."

"Ik denk dat er echt een heel fundamentele bezinning nodig is in de politiek van hoe men dit anders gaat doen. Anders vrees ik echt dat we afstevenen op een verkiezing waar die boosheid die er nu is, zich ook zal tonen."

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app

Tags carl devos