Politicoloog Carl Devos rechtuit over de zaak Sihame El Kaouakibi

door: MRO
Sihame El Kaouakibi
Afbeelding bron: Photonews

De onthullingen over Sihame El Kaouakibi nemen steeds grotere proporties aan. Professor politicologie Carl Devos ziet dat het niet enkel Open Vld treft, maar de ganse politiek.

"Een kleine twee maanden geleden was het 50.000 euro die met partijfinanciering binnen Open Vld te maken had. Het werden honderdduizenden euro's en nu gaat het over miljoenen en over schriftvervalsing."

"De ernst van de zaak wordt alsmaar groter. Maar wat tegelijk ook mee in het bad getrokken wordt, is dat het niet enkel maar gaat over de financiering van Open Vld", legt Carl Devos uit in De Afspraak op vrijdag.

"Een mens vraagt zich af: 'Hoe is het in godsnaam mogelijk dat de dame in kwestie al die jaren zoveel honderdduizenden euro's subsidies van alle hoeken en kanten van het lokale, Vlaamse en federale niveau kon verzamelen'."

"Ze heeft daar vanalles mee gedaan waar het niet voor bestemd was en tot voor kort zag je daar geen enkele kritische analyse over. Ik denk dat heel veel mensen die dit lezen zich nu afvragen welk systeem het toelaat dat zij dit kan doen. Daardoor wordt het van een individueel geval rond één partij eigenlijk een systeemprobleem."