Politiek analist Ivan De Vadder scherp: “De Vlaamse overheid heeft haar burgers niet goed beschermd”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) brengt vandaag zijn Septemberverklaring of regeerverklaring. Het is meteen ook de start het nieuwe politieke werkjaar.

Ivan De Vadder laat bij Radio 1 zijn licht schijnen over die Septemberverklaring. “Het geeft aan hoe ze het dit jaar gaan doen”, legt hij uit.

“De Vlaamse regering wil het tekort dat er ook komt door de coronacrisis halveren. Door de economische groei is dat al gemilderd tot 1,8 miljard euro. Er moet nu nog 900 miljoen euro gevonden worden.”

Allicht zal Jan Jambon ook praten over de PFOS-vervuiling. “Er komen nu getuigenissen die doen vermoeden dat de Vlaamse overheid één van haar kerntaken verwaarloosde: haar burgers beschermen tegen een vervuilende chemische fabriek", merkt De Vadder op.

“De overheid was eigenlijk al langer op de hoogte van die vervuiling en heeft geaarzeld om haar burgers hiervan op de hoogte te brengen. De Vlaamse overheid heeft, volgens mij, haar burgers niet goed beschermd. Een goede communicatie is ook een vorm van bescherming.”

Download nu de gratis app van Redactie24