Premier De Croo brengt forse boodschap over Kerstmis en Nieuwjaar

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Het Overlegcomité besliste de strenge coronamaatregelen niet te versoepelen om Kerstmis of Nieuwjaar te vieren. Het zorgt voor heel wat discussie, ook binnen de politiek. Premier Alexander De Croo verdedigde het beleid met vuur in de Kamer. 

Verschillende stemmen vinden dat nog voor de feestdagen een nieuwe evaluatie moet komen om te bekijken of er alsnog versoepelingen mogelijk zijn.

Premier De Croo houdt echter vast aan de strenge maatregelen. Hij benadrukt dat deze tot resultaat leiden en mensenlevens redden.

"Ik hoor sommigen zeggen: 'Moeten we niet meer menselijkheid tonen?' Is niet het beste signaal van menselijkheid dat we ons allemaal samen zouden houden aan maatregelen die ervoor zorgen dat de zwaksten in onze samenleving niet ziek zouden worden?"

"Niet een leven op het spel zouden zien gezet worden door het gedrag van sommigen. Is dat niet het beste signaal van menselijkheid? Is dat niet het signaal dat we moeten geven met Kerstmis? Een boodschap van menselijkheid waarbij we ons houden aan de regels om de meest kwetsbaren te beschermen."

"Ik hoop dat dat voor ons allemaal samen dé enige boodschap zal zijn voor Kerstmis en Nieuwjaar", besluit De Croo.