Premier De Croo roept op om land niet te verdelen in strijd tegen coronavirus

door: BVDO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Na nieuwe regels in Wallonië en Brussel leek Vlaanderen voorlopig de dans van nieuwe coronamaatregelen te ontspringen. Dat bevestigde minister-president Jan Jambon (N-VA) zondag.

In Vlaams-Brabant was er vanmorgen al overleg tussen de gemeentes uit de Vlaamse Rand. Er komen geen extra specifieke maatregelen, zo raakte net na de middag bekend. Toch kijken ze naar de gouverneur van Vlaams-Brabant om een en ander te overwegen.

West-Vlaanderen buigt zich maandagnamiddag over extra maatregelen. De gouverneur houdt een online vergadermoment met alle burgemeesters. 

Minister-president Jan Jambon (N-VA) zei zondag dat er geen extra maatregelen nodig waren voor Vlaanderen. Na heel wat kritiek is er voor dinsdagavond een extra ministerraad gepland. 

Premier Alexander De Croo begrijpt de houding om zich te buigen over mogelijke bijkomende coronamaatregelen, maar waarschuwt ook. 

"We mogen ons als land niet laten verdelen in de strijd tegen het virus. We zullen het virus maar verslaan als we allemaal samen doen wat nodig is", zegt premier De Croo aan Het Laatste Nieuws. 

"Het virus in Wallonië verschilt niet van dat in Vlaanderen. Het treft heel ons land. Ook in Vlaanderen staan de huisartsen en de ziekenhuizen onder zware druk.”