Premier De Croo verrast: "Dat is veel belangrijker dan de werkloosheid"

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Premier Alexander De Croo (Open Vld) benadrukt dat de arbeidsongeschiktheid in België een groter probleem is dan de werkloosheid.

"Het fundamenteel probleem is het feit dat de activiteitsgraad in ons land te laag is, het feit dat de carrières te kort zijn in ons land", vertelt Alexander De Croo bij Terzake op Canvas.

"Daar zijn stappen gezet voor de crisis, tijdens de periode van crisis zijn we met andere zaken bezig geweest en dat is voor een stukje vandaag nog altijd zo. Dat fundamenteel probleem moet je natuurlijk wel verder aanpakken."

"Veel belangrijker dan werkloosheid, is de arbeidsongeschiktheid. Dat zijn mensen die langdurig ziek zijn. Het budget voor arbeidsongeschiktheid is intussen een stuk groter dan het budget werkloosheid."

Vorige regeringen hebben vaak hun tanden stukgebeten op arbeidsongeschiktheid, deze regering is de eerste die daar met een echte hervorming is gekomen. We wijzen de werkgevers, de artsen en de werknemers op hun verantwoordelijkheid."

"We komen met een concrete aanpak om mensen opnieuw naar een job te leiden. De impact daarvan is veel groter dan ingrepen te gaan doen in de werkloosheid."