Premier krijgt fikse reacties te horen nadat hij voor de Verenigde Naties spreekt

door: BVDO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Premier Alexander De Croo (Open VLD) sprak in New York de Verenigde Naties toe, onder andere over de slachtoffers van de overstromingen.

Er vielen bij de overstromingen deze zomer in ons land 41 doden. Premier De Croo noemde dat bij de Verenigde Naties één van de ergste dingen die ons land overkomen is.

Op sociale media kwam er heel veel kritiek op die uitspraak. Mensen noemden spontaan andere gebeurtenissen.

“Die 41 doden in Wallonië is gewoon verschrikkelijk maar dat dit het ergste is wat ons land is overkomen, dat gaat een brug te ver. Mijnheer De Croo is de aanslagen van 22 maart zo ineens vergeten in NYC.”

“De ergste overstromingen? En 1953 dan? De meeste doden? Wereldoorlog I en II. De meeste slachtoffers van het water? En de ramp met de Herald Of Free Enterprise. Geschiedenis was optioneel bij baby De Croo.”

“Om nog maar te zwijgen welke gevolgen de onnozele covid-maatregelen hebben en gehad hebben, vooral op ouderen. Van de vaccins die men heeft gebruikt op talrijke proefpersonen zullen waarschijnlijk pas de gevolgen veel later aan het licht komen.”

“Ik begrijp niiet hoe deze oetlul de populairste politicus van België geworden is…”

“In een toespraak voor de VN doen de klimaatverandering en de shockdoctrine het altijd goed. Het vliegtuig nemen om het eigen carrièrepad een duwtje te geven hoort erbij.”

“Het was in elk geval ook een aanslag .. door de Waalse overheid door middel van wanbeheer van een stuwmeer.”

“En het Heizeldrama…”