Premier Wilmès: "We hebben dit aan Celeval gevraagd"

door: MRO
Premier Sophie Wilmès
Afbeelding bron: Photonews

Sophie Wilmès heeft donderdag in het parlement uitleg gegeven bij de videoboodschap die ze eerder lanceerde en waarin ze opriep om de coronamaatregelen te respecteren. Verder legde ze ook uit over welke vragen Celeval zich buigt.

De premier gaf aan dat de coronacijfers onrustwekkend zijn en dat mensen de maatregelen onvoldoende naleven. Dat heeft te maken met mentale vermoeidheid.

"De mentale vermoeidheid kan verklaard worden door de veelheid aan maatregelen en de complexiteit ervan, het feit dat ze veranderen doorheen de tijd."

Het adviesorgaan Celeval buigt zich over de vraag hoe we met het virus kunnen samenleven. "Daarom hebben we aan Celeval gevraagd om aan risicomanagement te werken en aan duurzame maatregelen te werken voor de langere termijn."

Niet wachten op de Veiligheidsraad

Sophie Wilmès benadrukte dat iedereen onmiddellijk de belangrijke veiligheidsmaatregelen in acht moet nemen. "Het is evident dat we niet moeten wachten tot aan de volgende Veiligheidsraad om te reageren."

"Iedereen kent de basisregels en de veiligheidsafstand is onze eerste en belangrijkste beschermingsmaatregel. We moeten dit blijven respecteren, iedereen moet inspanningen blijven doen."