Sammy Mahdi grijpt in na felle kritiek: “Beangstigend”

door: ASX
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

Verrassing alom afgelopen vrijdag in ‘Make Up Your Mind’, het programma waarin vijf bekende Vlamingen in de huid van een dragqueen kropen. Niemand minder dan CD&V-partijvoorzitter Sammy Mahdi transformeerde zich tot Cindy Envy (een woordspeling op de politieke partij) en slaagde er ook nog in om te winnen.

De politicus twijfelde aanvankelijk even over zijn deelname. “Dit staat heel ver van mijn eigen leefwereld en ik vroeg me toch wel af hoe alles in beeld zou gebracht worden”, liet Sammy zich ontvallen tijdens een interview met HLN.

Uiteindelijk zag de partijvoorzitter het als zijn plicht om mee te doen een het programma. “Er is heel wat aan het veranderen in de wereld, mensen moeten gewoon zichzelf kunnen zijn”, vertelt Sammy in HLN Showbits. “Als er bepaalde groepen zijn die daar tegen ingaan en dat recht willen ontnemen, dan moet je politiek een statement maken”, gaat het verder.

En dat er heel wat mensen zich nog steeds verzetten tegen shows met dragqueens, ondervond Sammy aan de negatieve reacties die hij te lezen kreeg. “Beangstigend”, klinkt het op het Facebookprofiel van de politicus. “Ik heb getwijfeld om dit onder de aandacht te brengen, maar toch denk ik dat het moet”, klinkt het in Sammy’s Facebookpost.

“Er waren net iets te veel reacties om het te bagatelliseren. We mogen niet onderschatten hoe gemakkelijk gewelddadige sentimenten gedeeld worden. Blijkbaar is het voor bepaalde vocale extreme groepen bijzonder moeilijk om respect te hebben voor een ander”, betreurt het CD&V-kopstuk. “Ik zal me blijven inzetten voor een respectvolle samenleving waarin er een plek is voor iedereen van goede wil”, klinkt het vastberaden.