Stevige kritiek op Petra De Sutter: "Compleet misplaatst wat ze zegt"

door: STS
Petra De Sutter Groen
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) krijgt kritiek, onder meer van econoom Geert Noels en Kamerlid Theo Francken (N-VA). Alles draait rond een uitspraak over vaccins. 

"In Europa heeft men gekozen voor de zekere weg, ook om de kritiek weg te nemen van mensen die zich ongerust maken omdat het te snel gaat. We mogen niet vergeten dat mensen vertrouwen moeten hebben in het vaccin. Door de procedure correct te volgen, kan je dat vertrouwen hoog houden. Landen die dat minder gedaan hebben, zijn mensen aan het vaccineren met vaccins die niet dezelfde standaard hebben als degene die wij gebruiken", stelde De Sutter in 'Terzake'.

"Door te insinueren dat andere landen risico's nemen met een snelle uitrol, ondergraaf je net het vertrouwen in de vaccins. Het zijn immers dezelfde vaccins, dikwijls uit Belgische labo's en door Belgische logistiek naar ginder gebracht", vindt econoom Geert Noels.

"Wat u zegt, is compleet misplaatst. Israël werkt gewoon veel efficiënter, net als het Verenigd Koninkrijk", was de boodschap van Theo Francken aan het adres van De Sutter.