Tekort Wallonië blijft stijgen: "Wallonië schuift factuur door naar België"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Sander Loones is parlementslid voor N-VA. Hij wijst erop dat volgens prognoses het tekort van de Franstalige gemeenschap en het Waals gewest samen groter zal zijn dan het tekort van Vlaanderen.

"Wallonië is bijna 3 maal kleiner dan Vlaanderen (op vlak van bbp) maar stapelt straks een groter tekort op", klinkt het bij Sander Loones op Twitter.

Hij ziet dat de verschillen tussen Vlaanderen en Wallonië groter worden. "Wallonië heeft er geen baat bij om zo te blijven aanmodderen. Ik zou zeggen: Get Up Wallonia! Uw ambitie zou moeten zijn om de Waalse economie sneller te laten groeien, niet de Waalse schulden. Intussen echter blijft de Vlaamse economie sneller groeien dan de Waalse."

"De paars-groene regering noemt België 'één team', vele Franstaligen roepen hun liefde voor België uit... maar Wallonië lijkt met deze cijfers alleen aan zichzelf te denken. Wallonië schuift haar factuur door naar België."

"Wallonië heeft alles in zich om succesvol te zijn. Helaas blijkt zij zich van wedstrijd te vergissen. Ze wil vandaag blijkbaar kampioen worden in... overheidstekort en schulden", besluit Loones.